Despre serviciul T5.ro: Publicarea de Statistici Google Analytics

T5.ro este un serviciu de publicare statistici Google Analytics adresat webmasterilor din Romania.

T5.ro este alternativa gratuita si convenabila la sistemele de monitorizare romanesti: SATI, Trafic etc.

Prin ce se diferentiaza T5.ro?

  • T5.ro nu incarca suplimentar site-ul, ci doar preia datele deja existente din Statisticile Google Analytics
  • Clasamentul general si statisticile publice ale site-ului tau sunt actualizate automat in sistemul T5.
  • Obiectivitatea statisticilor publicate si implicit a clasamentului nu pot fi puse la indoiala datorita sursei (GA)

Care este conditia de inscriere in T5.ro? Un cont de Google Analytics!

T5 este un serviciu de publicare statistici si de clasificare a site-urilor ce are la baza statisticile Google Analytics. De aceea, ai nevoie de un cont de Google Analytics * prin care sa monitorizezi cel putin un website.

Ce este Google Analytics?

Google Analytics este o solutie web gratuita care ofera informatii complete despre traficul site-ului tau si despre eficienta strategiilor de marketing adoptate. Sistemul va pune la dispozitie unelte usor de utilizat care va informeaza asupra:

  • vizitatorii unici
  • vizite
  • afisari
  • sursa vizitelor site-ului tau (cautari, alte site-uri, direct etc.)
  • cuvinte cheie
  • statistici complete

De aceea, este recomandat sa instalati acest sistem pe site-urile proprii.

Acordare drepturi citire statistici

Aplicatia T5.ro nu este intrusiva. NU vom avea acces la parola ta de pe Google Analytics la nici un moment. Aplicatia T5.ro va prelua doar statisticile publicate de pe Google Analytics (se citesc doar parametrii: bounce, intrari, iesiri, nr vizite noi, afisari, vizite, vizitatori unic, timp pe site)

Cum poti acorda drepturi de citire ale statisticilor?

Dupa accesarea linkului Acordare Drepturi veti fi redirectionat spre pagina de logare in contul Google Analitics (daca nu sunteti deja logat) sau spre o pagina interna din care puteti acorda drepturi de citire statistici (daca sunteti deja logat). Este important de stiut ca veti acorda drepturi de citire exclusiv pe feed-uri (statistici).

acordare drepturi citire statistici google analytics

Prin apasarea butonului Grant Access, vei fi directionat spre pagina de inregistrare cu un cod de verificare/acces la statisticile tale. Parola si numele de utilizator al contului tau de Google Analytics nu vor fi transmise catre sau salvate de aplicatia T5.ro. Puteti restrictiona accesul la statistici in orice moment din setarile de acces ale contului Google.

Inregistrare/Citire statistici

Dupa parcurgerea primelor doua etape, in pagina de inregistrare se va incarca lista cu site-uri ce sunt monitorizate in contul tau de Google Analytics. Alegeti din aceasta lista site-urile pe care le doresti publicate in baza de date T5.ro. Iti vor fi solicitate o adresa de email si o parola pentru contul de pe T5.ro (e preferabil sa fie diferite de cele ale contului de Google Analytics).

Dupa verificarea corectitudinii datelor, veti intra intr-o pagina de citire statistici pentru site-urile selectate, acestea fiind imediat incluse in clasamentul T5.ro.

Citire statistici in timp real*

Odata parcursi pasii de mai sus, statisticile site-urilor tale (vizitatori unici, vizite, afisari etc.) vor fi citite si actualizate periodic (* sunt actualizate la aproximativ 1h pentru fiecare site in parte), fara a fi necesare operatiuni auxiliare din partea ta. Poti adjusta in orice moment lista de site-uri monitorizate de aplicatia T5, adaugand sau eliminand site-urile continute in profilul tau cont Google Analytics.

Afisare statistici/Obtinere cod T5.ro

In contul tau de administrare statistici ai o sectiune cu lista de site-uri monitorizate si pentru fiecare dintre ele poti sa obtii codul (javascript) pentru afisarea statisticilor pe site-urile tale. Ai posibilitatea de a alege dintr-o varietate de modele ce pot fi afisate daca vei copia codul asociat si il vei pune pe pagina ta web.

coduri publicare statistici google analytics

Widget Trafic Site

Dupa inscriere, poti folosi si widgetul de afisare trafic site pus la dispozitie in cadrul contului tau. Acest widget a plecat de la ideea de a permite webmasterilor sa isi afiseze un rezumat de trafic in pagina de publicitate/contact a site-ului lor, sau in diferite zone ale site-ului printr-un simplu cod. Acesta se updateaza automat, deci va inlocui vechea metoda greoaie de print screen a rapoartelor din Google Analytics. De exemplu, pentru site-ul reteteculinare.ro el arata de forma:

Evolutica

Evolutica garanteaza corectitudinea acestui serviciu. Acest proiect a fost gandit sa depaseasca statutul de simplu sistem de publicare statistici si sa evolueze in timp intr-un spatiu de intalnire a webmasterilor din Romania ce furnizeaza uneltele necesare pentru valorificarea traficului site-urilor personale.